Limburg International reizen

+ 32 (0)11 64 43 19

+ 32 (0)11 54 12 14

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Ontdek Cuba

Omschrijving

Details

Cuba is een fantastisch eiland om samen te ontdekken.  Het zal indruk op je maken, je verbazen, je doen nadenken!
Misschien ontdek je hoe je arm en gelukkig kan zijn, hoe je met weinig middelen leert oplossingen te zoeken voor je problemen. Misschien geeft het je in inzicht hoe wij 80 of misschien 100 jaar geleden leefden…
Wij bezoeken het midden en het westelijk deel van het land en eindigen in een 5* all-in hotel in Varadero. We gaan er genieten van de producten waar de Cubanen sterk in zijn. Verder zijn we ervan overtuigd dat we een zeer goede verhouding prijs/kwaliteit aanbieden, zowel wat betreft de hotels als de restaurants.
Cuba moet je nu doen!

Datum:
16 februari tot en met 27 februari 2025.

Prijs:
Euro 3.200,- p.p. op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.

Toeslag eenpersoonskamer:
Euro 435,- (opgelet, het aantal eenpersoonskamers is beperkt).

Inbegrepen:
- Vervoer naar de luchthaven heen en retour op de as Neerpelt – Zaventem.
- De vlucht met Air Europa.
- Alle maaltijden, exclusief drank aan tafel (behalve in Varadero waar we in all-in verblijven).
- De plaatselijke autocar, uitsluitend voor onze groep.
- Alle toegangen.
- Het toeristen visum.
- De BTW en premie garantiefonds.

Niet inbegrepen:
- Persoonlijke uitgaven.
- Fooi 60,- Euro omdat wij dikwijls een fooi centraal willen geven.
- Verplichte reisverzekerin.
- Annulerings verzekering.

Reisprogramma

Zondag 16 februari

Aankomst in Havana. Welkom door NL talige gids en transfer naar uw hotel. We stellen voor het nieuwe Grand Aston Havana op de Malecon. Kamers hebben allemaal zicht op zee. Overnachting met ontbijt. Avondmaal in hotel of restaurant.

Maandag 17 februari

Om 9h hebben we een tour met de klassiek Amerikaanse auto’s met open dak doorheen de stad. We doen een tour doorheen Vedado met Plaza de la Revolucion, een groente en fruitmarkt, een voedselverdeelwinkel, het standbeeld van John Lennon, de begraafplaats Columbus. We eindigen in Oud Havana waar we lunchen in restaurant-paladar Al Carbon-Ivan Justo. In de namiddag wandelen we in Oud Havana en bezoeken het rum museum Havana Club (niet op zondag en maandag) en de artisanale markt. We rijden terug naar het hotel in lokale coco-taxi’s.

’s Avonds diner in het emblematische restaurant Bodeguita del Medio. Hier werd de mojito uitgevonden. De sfeer is er typisch Cubaans met Cubaanse keuken en life muziek, en uiteraard een mojito.

Daarna kunnen we wat rondwandelen in de Oude Stad en sfeer opsnuiven.

Dinsdag 18 februari

Om 09h00 bezoek aan een lokale sigarenfabriek in Havana (alleen weekdagen). We zien hoe de wereldberoemde sigaren gerold worden helemaal met de hand. Mogelijkheid om te kopen. We bezoeken de lokale wijk Callejon de Hamel waar de bewoners de straten hebben beschilderd rond het thema van de Afro-Cubaanse godsdienst Yoruba. We krijgen een kleine dansvertoning en uitleg over deze unieke Cubaanse religie.


Lunch in Paladar Mercaderes, één van de beste restaurants van de stad. We bezoeken ook een sessie sigaren roken en rum proeven in het koloniale gebouw van Conde de Villanueva. Een specialist legt uit hoe je sigaren klaar maakt en hoe je dit combineert met oude rum. Rond 16h00 zijn we terug in het hotel.


Om 21.00 uur hebben we toegang tot het cabaret van het hotel Nacional de Cuba (Parisien) (donderdag tot zondag). Hier hebben we het diner tijdens de Caraïbische show.

Woensdag 19 februari

Om 09h00 vertrek naar Viñales (3 uur rit in totaal). Bij aankomst in Viñales zien we de vallei vanaf het uitzichtpunt van Jazmines. We maken vervolgens een wandeling van ongeveer 1 uur doorheen de vallei waarbij we mogotes zien en de tabaksvelden (november is begin tabksseizoen). We bezoeken een tabaksboerderij en men legt uit wat er gebeurt op het veld. We hebben lunch in een restaurant bij de beroemde Muur van de Prehistorie. In de namiddag bezoeken we de Grot van de Indiaan met een boottocht op de ondergrondse rivier San Juan.

We checken in bij het 3* hotel in het centrum van Viñales Hotel Central, vlak tegenover de kerk.

Bij zonsondergang hebben we diner in de organische farm Finca Paraiso met specialiteiten van de streek en produkten van de tuin. Het restaurant heeft een fabuleus zicht op de vallei. ’s Avonds kunnen we de sfeer proeven in het centrum van het dorp.

Donderdag 20 februari

Om 8h30 Rit naar Cienfuegos (6 uur). Lunch is voorzien in restaurant Finca Campesina, een hoeve die de sfeer van het Cubaanse platteland oproept.

Bezoek aan de stad van Cienfuegos met Palacio Valle, Parque Martí, Teatro Terry.
Overnachting in hotel Melia Unión. ’s Avonds hebben we diner restaurant Villa Lagarto bij het water van de baai van Cienfuegos.

Vrijdag 21 februari

We beginnen de dag met een boottochtje op de lagune van Cienfuegos waar we in alle stilte watervogels kunnen observeren in hun natuurlijke omgeving. Rit naar Trinidad. We rijden verder door tot de Vallei van de Suikermolens met de slaventoren Manaca Iznaga. We hebben lunch in één van de historische haciendas (Hacienda Buenavista). We rijden verder door naar Trinidad waar we het historische centrum bezoeken met Romantisch Museum en een cocktail in de canchanchara bar.

We overnachten bij de locale mensen in Trinidad. Vele bewoners hebben een kamer opgeknapt in hun huis, voorzien van airconditioning en een privé badkamer. Ze serveren ontbijt voor de gasten. We voorzien verschillende huizen in dezelfde wijk en verdelen de groep hier. Het is in het stadscentrum van Trinidad.

‘s Avonds gaan we dineren in een lokaal restaurant bij de Plaza Mayor (Museo 1514, een historisch pand vol met antiquiteiten). Daarna kunnen gasten de life muziek zien in de straten van Trinidad.

Zaterdag 22 februari

Excursie met legertrucks in de bergen. We gaan wandelen door de tropische natuur en zwemmen in watervallen en natuurlijke poelen. Lunch in een lokaal restaurant. Terug naar Trinidad en logement bij de mensen thuis. ‘s Avonds hebben we een diner in een lokale paladar bij het strand bij zonsondergang. Uiteraard proberen we zeevruchten hier.

Zondag 23 februari

Vertrek naar Santa Clara. Bezoek aan het Mausoleum en Museum van Che Guevara. Bezoek aan het historische centrum. Lunch in Restaurant Los Caneyes met Cubaans buffet.

Namiddag rit naar Varadero. 16h00 aankomst in ons hotel voor check in. Overnachting in Paradisus Princesa del Mar in Varadero 5* hotel op basis van all-inclusive en adults-only (3 nachten). U hebt jr suites in het standaard gedeelte.

Ma 24, Di 25, Wo 26 februari

Vrije tijd in Varadero. Optionele excursies mogelijk.

Donderdag 27 februari

Transfer naar vliegveld Havana voor vlucht naar Zaventem en transfer naar huis.

Reisburo Limburg International
Stationsstraat 1 bus 1, 3910 Neerpelt
Tel: + 32 (0)11 64 43 19
Fax: + 32 (0)11 64 03 23
Reisburo: info@li-reizen.be
Busreizen: autocars@li-reizen.be

Contacteer ons

© 2023 Limburg International   |   Disclaimer