Limburg International reizen

+ 32 (0)11 64 43 19

+ 32 (0)11 54 12 14

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Cilento, 8-daagse vlieg- busreis

Omschrijving

Details

Als je wil genieten van de schoonheid van de regio Campanië, maar dan buiten de gebaande paden, reis dan iets zuidelijker naar de Cilento. Een streek die zich uitstrekt ten zuiden van de havenstad Salerno.

Afgezien van een enorme piek in augustus – wanneer de Italianen er zelf vakantie nemen – kent de Cilento het massatoerisme nog niet. Trekpleister zijn de tempels van Paestum, een van de meest waardevolle archeologische vindplaatsen in Italië.

De meeste dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, liggen in het Parco Nazionale del Cilento, cultureel beschermd erfgoed. Je vindt er de heerlijkste lokale producten en de allerbeste mozarella di bufala.

Minder toerisme, betekent wel dat je er een stuk authentiek Zuid-Italië kan ervaren.

Datum:
18 tot en met 24 mei 2022.

Prijs:
Euro 1.340,- p.p. op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.

Toeslag eenpersoonskamer:
Euro 350,- (opgelet, het aantal eenpersoonskamers is beperkt).

Inbegrepen:
- Transfer per bus naar de luchthaven H/T.
- Vluchten met SN Brussels airlines naar Napels H/T.
- Verblijf in halfpension in hotel Palazzo Dogana Resort.
- Lunches op dag 1, 2,3,4,5 en 6.
- Alle lunches en avondeten inclusief water en wijn.
- Ter plaatse vervoer met een lokale autocar uitsluitend voor onze groep.
- Proeverijen: mozzarella , limoncello, wijn en vijgen.
- Gids (Engels of Duitstalig).
- Inkomprijzen.

Niet inbegrepen:
- Persoonlijke uitgaven en lunch op dag 7.
- Annuleringsverzekering is vrijblijvend mogelijk aan 54 euro.
- Reis- + annuleringsverzekering: 80 euro.

Beperking:
- De corona maatregelen moeten de reis mogelijk maken.

Reisprogramma

Dinsdag 17 mei

Vertrek om 07.00 uur aan het cultureel centrum Dommelhof te Pelt (Neerpelt) voor een transfer per bus naar de luchthaven van Brussel voor een vlucht met SN Brussels airlines.
Brussel 10.45 uur - Napels 13.05 uur.

Lunch in Napels en nadien transfer per bus naar Hotel Palazzo Dogana in Agropoli: 7 overnachtingen in half pension.

Woensdag 18 mei

Slechts 20 minuten rijden, ligt ten zuiden van Agropoli aan de kust en in het nationaal park van Cilento het plaatsje Castellabata. Gelegen op 287 m hoogte is het één van “borghi più belli d’ Italia “ (mooiste dorpjes van het land) We bezoeken deze borgo en eveneens Marina di Castelllabate het haventje van dit dorp waar we ook gaan lunchen.

In de namiddag brengen we nog een bezoek aan het archeologisch park Velia, de voormalige havenstad Helia van Magna Grecia (Groot Griekenland). Na bijzonder lang vergeten te zijn werden de resten van deze stad teruggevonden midden vorige eeuw.

Terugkeer naar ons hotel en avondeten.

Vandaag bezoeken we de wereldberoemde Griekse tempels van Paestum. Nadien staat een bezoek aan een buffelfarm op het programma met een rondleiding, degustatie van de echte mozzarella van buffelmelk en een lunch. Nadien maken we nog kennis met de havenstad Salerno en sluiten er af met een limoncello proeverij. Terugkeer naar ons hotel en avondeten.

Donderdag 19 mei

We beginnen met een rit van 80 km daar we in de voormiddag de grotten van Pertosa, gelegen in Auletta gaan bezoeken. Deze spectaculaire grotten zijn de enige waar men een boottocht kan maken op een onderaardse rivier.

Dan doorreis naar Padula, 50 km verder waar we lunchen.

In Padula staat het Certosa ( klooster ) op ons programma. Het op één na grootste kloostercomplex in Italië, staatsmonument en nu ook Unesco werelderfgoed. Na het Certosa een bezoek aan het schilderachtige stadje Padula. Terug naar ons hotel voor het avondeten.

Vrijdag 20 mei

Op 45 km van Agropoli ligt het stadje Aquara ook een beroemde borgo van Griekse oorsprong. Aquara ligt ongeveer 500 boven zeeniveau, bereikt een maximale hoogte van 770 meter (Aquara's Tempa), met uitzicht op de vallei van de hitte, terwijl daarachter de Alburni bergen staan.

Aquara is bekend als centrum van de eno-gastronomie. Er staat dus een pizza lunch op de menu: de "pizza Cilentana" (uiteindelijk zijn we in de regio van de pizza) inclusief een antipasto en wijn/water (zoals gewoonlijk).

Na de lunch stoppen we nog bij een wijnbedrijf voor bezoek en een degustatie uiteraard. Terug naar hotel voor avondeten.

Zaterdag 21 mei

Vandaag staat het dorpje Ceraso op het programma. De lunch is deze keer voorzien in een agriturismo (La Pertosa).

Nadien verblijven we nog in de plaatsjes Torchiara en Prignano het centrum van de witte vijgen (met proeverij).

Zondag 22 mei

Maandag 23 mei

Een vrije dag om onze "thuishaven" Agropoli eens te verkennen met vrije lunch. Het stadje biedt mogelijkheden: restaurantjes, wandelen of eens niets doen...

Avondeten in het hotel.

Dinsdag 24 mei

We hebben nog voldoende tijd om rustig te ontbijten.

Transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht van 16.15 uur met aankomst in Amsterdam om 18.55 uur. De bus staat klaar om ons naar Pelt te brengen.

Limburg International
Stationsstraat 1 bus 1, 3910 Neerpelt
Tel: + 32 (0)11 64 43 19
Fax: + 32 (0)11 64 03 23
Reisburo: info@li-reizen.be
Busreizen: autocars@li-reizen.be

Contacteer ons

H&A Reizen
Kerkstraat 61, Winkel 3
(Galerij Vivaldi)
3920 Lommel
Tel: + 32 (0)11 54 12 14
Fax: + 32 (0)11 ??????
info@hareizen.be

© 2021 Limburg International   |   Disclaimer