Limburg International reizen

+ 32 (0)11 64 43 19

+ 32 (0)11 54 12 14

[:swvar:text:372:]

Auschwitz, Krakau en Berlijn

Omschrijving

Details

Bij deze autocarreis maken we een combinatie tussen Krakau en Auschwitz enerzijds en het nu bruisende Berlijn anderzijds.

Er is dat historisch verband tussen beide locaties: alles wat in Auschwitz gebeurd is, werd bedacht in Berlijn. Maar ook geografisch gezien ligt Berlijn in het midden tussen onze vertrekplaats en Krakau. Hierdoor breken we mooi de toch lange rit naar Polen.

Voeg daarbij dat we Nederlandstalige gidsen hebben zowel in Krakau, Berlijn als in Ausschwitz, dat maakt dat jullie een waardevolle en leerrijke reis tegemoet gaan!

Datum:
26 tot en met 30 juli 2021.

Prijs:
Euro 420,- p.p. op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.

Toeslag eenpersoonskamer:
Euro 75,- (opgelet, het aantal eenpersoonskamers is beperkt).

Inbegrepen:
- Overnachtingen in de genoemde hotels op basis van kamer en ontbijt.
- Nederlandstalige begeleiding en Nederlandstalige gidsen in Krakau, Auschwitz en Berlijn.
- Toegang tot het museum in Auschwwitz en Birkenau.
- Vertrekplaats: Pelt.
- BTW inclusief.

Niet inbegrepen:
- Maaltijden/drank: zie programma wat inclusief of facultatief is.
- Annulatieverzekering: Niet inbegrepen. U kunt deze bij ons afsluiten voor Euro 17,- p.p.

Reisprogramma

Deze dag moet je zien als een dag van verplaatsing. Om 02h00 in de morgen verzamelen we op de parking van het zwembad in Pelt. Via Dortmund – Kassel – Dresden- Görlitz (grens met Polen) Wroclaw – Katowice rijden we naar Auschwitz waar we verblijven in hotel Galicja. We hebben dan ongeveer 1.160 km afgelegd en komen aan in het hotel rond 18-19h. Onderweg zijn er regelmatig sanitaire stops, met de mogelijkheid om ook iets te eten onderweg. Inchecken in het hotel, en het avondmaal nemen we tegen 20 h. Dit is inclusief, behalve drank aan tafel. De bar is nog open.

26 juli

27 juli

We ontbijten rond 07h30. Om 08h30 vertrekken we met de autocar naar het Museum, waar we een rondleiding krijgen van circa 3.5 uur, verdeeld over Auschwitz en Birkenau. Rond 13h hebben we er een lunch met keuze uit 2 menu’s (vooraf te bepalen, wij houden jullie tijdig op de hoogte). Deze lunch zonder drank is inclusief. Om 14h vertrekken we met de bus naar Krakau waar we van 15h30 tot 18h30 een geleid bezoek met Nederlandstalige gids hebben aan de Wawel (stadsdeel van Krakau). Om 19h hebben we een gemeenschappelijk avondmaal (inclusief in de prijs, zonder drank) in een restaurant in Krakau, waarna jullie nog vrij zijn tot 23h. Dan vertrekken we terug naar ons hotel in Auschwitz.

Ontbijt om 08h. Om 9h vertrekken we richting Berlijn (ongeveer 550 km). Onderweg doen we een aantal stops met de mogelijkheid iets voor lunch te kopen. Om 17h hebben we een eerste kennismaking met onze gids, die deels tevoet, deels met de autocar ons 2.5 uur door Berlijn gidst. We nemen een vrij avondmaal op de Potzdammerplatz en rijden dan richting ons hotel in de deelgemeente Steglitz. 

28 juli

29 juli

Ontbijt om 08h. Onze zelfde gids wacht op ons om 09h voor een verder bezoek aan de stad, dit tot 16 h, met uiteraard een pauze voor de vrije lunch. Tot 18h zijn jullie dan vrij, nadien rijden we naar het hotel voor ons (helaas) afscheidsavondmaal. De bar is nog open na het avondmaal.

We ontbijten om 08h30. Om 09h30 hebben we uitgecheckt en rijden richting Pelt. MAAR we houden wel een stop van een goede uur in Potsdam. Vrije lunch en avondmaal onderweg. We schatten rond 21 h terug in Pelt te zijn. 

30 juli

Stationsstraat 1 bus 1, 3910 Neerpelt
Tel: + 32 (0)11 64 43 19
Fax: + 32 (0)11 64 03 23

Limburg International:
info@li-reizen.be
Busreizen:
autocars@li-reizen.be
H&A Reizen:
info@hareizen.be

Contacteer ons

© 2021 Limburg International   |   Disclaimer