umbrie Umbrië lente in het groene hart van Italië...
umbrie
umbrie
umbrie
umbrie

Umbrië

Lente in het groene hart van Italië

Omschrijving

Umbrië : “Het land van Franciscus van Assisi”, is het groene hart van Italië. Een regio met zacht glooiende heuvels, begroeid met wijn- en olijfgaarden en zijn typische bergdorpjes. Het is in Bevagna, een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië, waar we de eerste 4 dagen verblijven in een middeleeuws palazzo dat omgebouwd is tot hotel Palazzo Brunamonti.

De volgende drie dagen logeren we iets meer “elitair” in Castello Di Postignano in het gelijknamige bergdorpje. Dan is er nog de Val d’Orcia, een fotogenieke streek in het zuiden van Toscane en sinds 2004 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco.

Details

Datum: 16 Mei tot en met 23 Mei 2019.
Prijs: Euro: 1.370,- op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.
Toeslag eenpersoons kamer: Euro 245,-.
Inbegrepen: - Bustransfer Neerpelt – Einhoven, heen/terug.
- Vlucht Eindhoven - Bologne, heen/terug.
- Verblijf in halfpension in Hotel Brunamonti te Bevagna en in het Castello di Postignano in Postignano.
- Alle lunches van dag 2 tot en met dag 7.
- Wijn en water bij alle lunches en het avondmaal in het hotel.
   Bij de lunches maken we natuurlijk ook kennis met de streekproducten.
- Wijnproeverij.
- Ter plaatse een locale autocar uitsluitend voor onze groep.
- Nederlandsetalige gids.
Niet inbegrepen: Inkom op bepaalde plaatsen (voorzie +/- 50 euro).
Lunch op dag 2, 3 en 4 (Palermo en cefalu bieden heel veel mogelijkheden).
Verzekeringen, plaatselijke fooien, dranken.

HELAAS IS DEZE REIS REEDS VOLZET.

Programma

Dag 1
Transfer per bus vanuit Neerpelt – cultureel centrum Dommelhof – om 10.00 uur naar de luchthaven van Eindhoven voor de vlucht met Transavia om 13.00 uur en aankomst om 14.40 uur in Bologna. Transfer naar Hotel Palazzo Brunamonti in Bevagna.
umbrie

Dag 2
Deze dag brengen we door in Perugia, de hoofdstad van Umbrië. Een nederlandstalige gids laat ons kennismaken met deze stad en op de terugweg gaan we even naar Montefalco (valkenberg). Dankzij de hoge ligging heeft deze plaats een schitterend panorama te bieden. Lunch is voorzien in Perugia.
umbrie

Dag 3
Een volledige dag in de fotogenieke Val d’ Orcia. We bezoeken eerst Pienza. De stad dankt zijn karakter aan Paus Pius II, die van zijn geboortestad de perfecte renaissancestad wilde maken. Vervolgens, Montepulciano, bekend van zijn wijn de vino nobile di Montepulciano, waar we lunchen samen met een wijnproeverij. Via San Quirico d’Orcia rijden we door een schitterend landschap naar de abdij van Sant’Antimo. Deze prachtige locaties in Toscanië maken deze dag compleet vooraleer terug naar Palazzo Brunamonti in Bevagna te gaan.
umbrie

Dag 4
Deze voormiddag bezoeken we Orvieto. De stad is grandioos gelegen op een 300 meter hoog tufstenen plateau dat statig oprijst te midden van het groene landschap met wijngaarden, cipressen en olijfbomen. De Dom is de trekpleister van deze stad waar we ook lunchen. Op de terugweg naar Bevagna houden we halt in Todi maar ook in Monte Castello di Vibio een piepklein dorpje aan de voet van Todi en daar bevindt zich het “kleinste theater ter wereld.”
umbrie

Dag 5
We pakken onze koffers en verlaten na het ontbijt Bevagna, daar we vanavond verblijven in het exclusieve Castello di Postignano. In de voormiddag staat het bergstadje Gubbio op het programma. Een stadje dat nog niet overspoeld wordt door toeristen. La città più medievale dell’Italia willen de Italianen ons doen geloven, de meest middeleeuwse stad van Italië. En waarom zouden we hen niet geloven ? De stad heeft prachtige middeleeuwse straten en stegen en dat ze tegen een berg gelegen is gaan we zeker voelen. Lunchen doen we er uiteraard ook.
In de namiddag bezoeken we Assisi, de stad van de 13de eeuwse heiligen Franciscus en Clara en bijgevolg een bekende bedevaartsplaats die door vele toeristen bezocht wordt.
umbrie

Dag 6
We bezoeken Spoleto. Blikvanger is niet alleen de kathedraal, ook het Romeins uitziende aquaduct dat maar liefst een afstand van 230 meter en een hoogte van 80 meter overbrugt. We lunchen er om daarna een korte stop te houden bij de Cascate delle Marmore (een kunstmatige waterval, nog door de Romeinen aangelegd) om nadien door te reizen naar Narni. Vervolgens rijden we naar ons verblijf in het Castello di Postignano.
umbrie

Dag 7
Nog een laatste bergdorpje in Umbrië : Cascia waar we ook lunchen; Nadien nog een bezoek aan de stad Rieti (we laten ons verrassen door de gids). Verblijf in Postignano..
umbrie

Dag 8
We nemen rustig de tijd om uitgebreid te ontbijten in ons Castello om dan een lange busrit aan te vatten naar de luchthaven van Bologna voor de vlucht van 15.20 uur met Transavia met aankomst om 17.00 uur in Eindhoven waar de bus ons opwacht voor de transfer naar Neerpelt.