Napels en Sorento Napels, chaotisch, levendig en volks Sorento, centrum van sinaasappel- en citroenkweek
Napels en Sorento
Napels en Sorento
Napels en Sorento
Napels en Sorento
Napels en Sorento

Mischien wel de mooiste regio van Italië...

Omschrijving

Een bijzonder programma in wat misschien wel de mooiste regio van Italië is. Aan de prachtige baai, gedomineerd door de Vesuvius ligt Napels, chaotisch, levendig en volks. In het koninklijk paleis van Caserta wedijverden de Bourbons koningen met Versailles.
Stap het verleden in te Pompeii waar een uitbarsting van de Vesuvius het leven had stilgelegd en zo voor ons bewaarde als een stille getuige van het Romeinse verleden.
Sorrento ooit de plaats voor de “Happy few” nu een geliefd vakantieoord met prachtig zicht op de baai van Napels. Verken de wondermooie Amalfitaanse kust waar de kleurrijke dorpjes (Positano!) zich vastklampen aan de rotsen en Amalfi, ooit een machtige zeerepubliek nu pronkt met een imposante Dom.
Een veerboot brengt ons naar het mondaine Capri met zijn natuurlijke schoonheid.

Details

Datum: 3 -10 juni 2020
Prijs: Euro: 1.360,- p.p. op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.
Toeslag eenpersoons kamer: Euro 380,- (beperkt in aantal).
Inbegrepen: - Transfer per bus Pelt – Amsterdam H/T
- Vlucht met Transavia naar Napels H/T
- Verblijf in halspension in ons hotel
- Lunches op dag 2,3,4,5 en 6
- Wijn en water bij alle lunches en alle avondmalen
- Boottocht naar Capri
- Kabelbaan op Capri
- Ter plaatse vervoer met een locale autocar, uitsluitend voor onze groep
- Nederlandstalige gids
- De toeristenbelasting in het hotel
- Alle toegangsprijzen
Niet inbegrepen: - Persoonlijke uitgaven en lunch op dag 7.
- Annulatieverzekering. U kunt deze bij ons afsluiten voor Euro 68,- p.p.


Ja, ik wil mee! Contacteer mij...

Programma

3 juni:
Vertrek om 08.15 uur aan het cultureel centrum Dommelhof te Pelt (Neerpelt) voor een transfer per bus naar de luchthaven, Amsterdam/Schiphol voor een vlucht met Transavia. Amsterdam 13.10 uur - Napels 15.30 uur. Transfer naar Hotel NAPLES in het centrum van de stad: 3 overnachtingen op basis van halfpension.

4 juni:
De ganse dag gaan we Napels verkennen. Een plaatselijke Nederlandstalige gids – Suzanne Marlier – leidt ons de ganse dag door het volkse en chaotische Napels. De lunch in Napels is inbegrepen. Avondeten en overnachting in hotel Naples.
Napels en Sorento

5 juni:
Deze voormiddag brengen we een bezoek aan Caserta, het Versailles van Italië, het paleis van de koningen van Napels en Sicilië, met een indrukwekkend interieur. De lunch nemen we in ristorante Kona op de flanken van de Vesuvius die we nadien bezoeken. Avondeten en overnachting in hotel Naples.
Napels en Sorento

6 juni:
We vertrekken uit Napels en in de voormiddag bezoeken we Pompeii. Ooit een welvarend Romeins stadje tot de uitbarsting van de Vesuvius op 24 augustus in het jaar 79 er de stad en alle leven van de kaart veegde… maar meteen bewaarde de dikke as- en lavalaag het stadje voor het nageslacht. De lunch wordt voorzien in Pompeii en daarna volgt de transfer naar ons hotel**** in Sorrento of nabije omgeving voor avondeten en overnachting.
Napels en Sorento

7 juni:
Dit wordt een van de meest indrukwekkende dagen. We volgen de beroemde Amalfitaanse kust. Via de kustweg “der duizend bochten” krijgen we zicht op Positano (foto), bezoeken we Amalfi, en Ravello waar de lunch is gereserveerd. De schitterende uitzichten volgen elkaar op. Dinner en overnachting in het hotel te Sorrento.
Napels en Sorento

8 juni:
Deze dag brengen we door op het wondermooie Capri. De boot brengt ons in drie kwartier vanuit Sorrento naar Capri. De lunch op Capri is er inbegrepen en wie wil kan met het openbaar vervoer nog naar Anacapri aan de voet van de Monte Solara het hoogste punt van het eiland. (Anacapri is facultatief). Avondeten en verblijf in Sorrento.
Napels en Sorento

9 juni:
Een vrije dag in Sorrento (foto) het centrum van sinaasappel- en citroenkweek (proef eens de limoncello) en eens het vakantieoord van de happy few in de stijlvolle hotels en prachtig gelegen aan de Golf van Napels.
Napels en Sorento

10 juni:
We hebben nog ruim de tijd om rustig te ontbijten en daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht met Transavia.