Moskou en St. Petersburg Moskou en St.-Petersburg, bruisende steden waar het cultuur-historische element nooit veraf is!
Moskou en St. Petersburg
Moskou en St. Petersburg
Moskou en St. Petersburg

Wil je het echte Rusland leren kennen...

Omschrijving

Bij deze reis bieden we u een perfecte combinatie tussen de twee meest gekende steden en hoofdsteden van Rusland.

Moskou met zijn authentieke Russische ”look”, met name het Kremlin, het Rode Plein, het maagden Klooster etc. wordt afgewisseld met schilderachtige paleizen in St.-Petersburg, ook het Venetië van het noorden genoemd.
Voeg daarbij dat bij deze reis vanaf het eerste tot het laatste moment een Nederlands-Russischtalige begeleiding is, met Nederlands sprekende gidsen ter plaatse dan weet je dat je bij ons goed zit!

Voor iedereen die een ruimere en een andere kijk op Rusland wil, is deze reis een MUST.

Details

Datum: 7 - 14 Augustus 2019
Prijs: Euro: 1.690,- op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.
Toeslag eenpersoons kamer: Euro 220,-.
Inbegrepen: - Voorreisvergadering
- Bustransfer Neerpelt – Zaventem op de lijn Neerpelt-Houthalen - Brussel en terug.
- Rechtstreekse vluchten met SN Brussels Airlines, heen op Moskou, retour uit St.- Petersburg.
- Vol Pension (incl. water/koffie/thee) vanaf het avondmaal dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8.
- Alle transferten in Rusland, ook de sneltrein tussen de twee steden.
- Nederlandstalige gidsen in Moskou en St.-Petersburg.
- Alle toegangsgelden bij de vermelde bezoeken en musea
- Onze ervaren Nederlands/Russischtalige begeleider
- De BTW.
Niet inbegrepen: Dranken, fooien (niet verplicht), visumkosten: 90 Euro, reisverzekering, annuleringsverzekering of een combinatie van beide. Uiteraard kunnen wij voor het visum en/of de verzekering zorgen.

De reis gaat door vanaf 12 deelnemers met een maximum van 20 deelnemers.

HELAAS IS DEZE REIS REEDS VOLZET.

Programma

Dag 1:
Vertrek met onze autocar naar Brussel, de vlucht vertrekt om 09h. 45. Aankomst in Moskou om 14h.10, transfer naar hotel Kosmos ****, kamerverdeling en avondmaal. Avondwandeling naar Tentoonstellingspark tegenover het hotel.

Dag 2:
Voormiddag stadsrondrit met bezoek aan de Rode plein, Moskva-oevers, park van de Overwinning in de 2de wereldoorlog, een stop voor een panoramisch zicht op de stad aan het Musgebergte, bezoek aan Jongvrouwenklooster en aan het kerkhof waar een aantal bekende Russen begraven liggen. Bezoek aan het hoofdkathedraal van Rusland, nl. de Verlosserkathedraal. Lunch in de stad tijdens de stadswandeling. Het avondmaal wordt in het hotel genomen. Hierna bezoek aan de Moskouse metro, met de mooiste metrostations ter wereld.
Moskou en St. Petersburg

Dag 3:
Bezoek aan Kolomenskoe, de vroegere Tsarenresidentie, nu openluchtmuseum van oud-Russsische architectuur. Wij bezoeken het paleis van tsaar Alexej (vader van Peter de Grote). Lunch in de stad. Bezoek aan het Kremlin – het politiek en cultureel centrum van Rusland, met toegang tot 2 prachtig gedecoreerde kathedralen. Vrije tijd op het nabijgelegen Manegeplein. Avondmaal in het hotel. Nadien gaan wij met de metro naar de gekende winkel-wandelstraat Arbat of een gelijkwaardige uitstap.
Moskou en St. Petersburg

Dag 4:
Bezoek aan de Tretjakov-galerij, met verzameling van iconen vanaf de 11de eeuw en schilderijen van Russische kunstenaars. Lunch in de stad. Korte wandeling in de nieuwe wandelzone Pjatnizkaja – historisch centrum. Vertrek met sneltrein naar St.Petersburg om 16h.30. Aankomst in St.Petersburg om 20h.30, transfer naar Hotel Oktjabrskaja****. Avondmaal in het hotel.

Dag 5:
Stadsrondrit: u ziet Admiraliteit, het militair gebouw, het monument van Peter I, van Catharina II, van Marsfeld en het Neva-schiereiland. Bezoek aan Izaakskathedraal – één van de mooiste kerken van de stad. Lunch in de stad. Namiddag vertrek naar Peterhof (het Russische Versailles genoemd), bezoek aan het Groot Paleis van Peter de Grote, wandeling in het park met honderden fonteinen en cascaden. Avondmaal in het hotel.
Moskou en St. Petersburg

Dag 6:
Voormiddag bezoek aan Hermitagemuseum gelegen in het voormalige Winterpaleis van de tsaren. Prachtige interieurs en een onschatbare kunstcollecties hebben de Hermitage tot een wereldparel gebracht. Luch in de stad. Bezoek aan het Zomerhuis van Peter de Grote. Nadien boottocht op rivieren en kanalen van St.Petersburg – het Venetië van het Noorden. Avondmaal in het hotel.Moskou en St. Petersburg

Dag 7:
Vertrek naar Pavlovsk. Bezoek aan paleis van Paul I met een belangrijke collectie Europese en Russische kunstvoorwerpen. Middagmaal. Nadien vertrek naar Poeshkin/Tsarendorp voor een bezoek aan het Catharinapaleis (zomerresidentie van Catharina de Grote), wandeling in het prachtig aangelegde park. ‘s Avonds vertrek naar het Nikolaspaleis (gebouwd door tsaar Nikolas I voor zijn zoon Nikolas) voor folklorevoorstelling en receptie. Avondmaal in Nicolaspaleis.

Dag 8:
‘s Morgens bezoek aan Peter-Paul - vestiging met kathedraal waar de Romanov-tsaren begraven liggen. Nadien transfer naar de luchthaven. Vertrek om 13h.55. Aankomst in Brussel om 15h.55. Transfert met onze autocar richting thuis.