ligurie Ligurië aangevuld met Portovenere en een dagje Toscanië
ligurie
ligurie
ligurie
ligurie

Ligurië

de Bloemenrivièra van Genua tot San Remo met de Cinque Terre, aangevuld met Portovenere en een dagje Toscanië

Omschrijving

Ligurië, de Bloemenrivièra van Genua tot San Remo met de Cinque Terre en aangevuld met Portovenere en een dagje Toscanië…..een uniek programma op de Belgische markt, dat we uitgewerkt hebben om op 8 dagen je het mooiste van noord-west Italië te laten beleven!

Bij alle maaltijden die in het programma zitten zijn water en wijn inclusief, zowel bij het avondeten als bij de lunches. De reis is door ons begeleid, en ter plaatse werken we met Nederlandstalige gidsen.

Hebben we je belangstelling gewekt…..wacht niet te lang want het zal weer snel vol zitten. We beperken het aantal deelnemers tot 40 personen.

Details

Datum: 13 Juni tot en met 20 Juni 2019.
Prijs: Euro: 1.280,- op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.
Toeslag eenpersoons kamer: Euro 185,-.
Inbegrepen: - Bustransfer Neerpelt – Zaventem en Amsterdam - Neerpelt.
- Vluchten met Brussels airlines naar Milaan en Transavia vanuit Pisa naar Amsterdam.
- Verblijf in halfpension in Hotel Brunamonti te Bevagna en in het Castello di Postignano in Postignano.
- Verblijf in halfpension in de twee vermelde hotels.
- De lunches op dag 1,2,3,4 en 6 en alle avondmalen in de beide hotels zijn inclusief wijn en water.
- Boottocht naar Portofino. - Boottocht Portovenere – Cinque Terre – Portovenere.
- Ter plaatse een locale autocar uitsluitend voor onze groep.
- Nederlandsetalige gidsen in Genua, Pisa en Lucca.
Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven en lunch op dag 5 en 7, verzekeringen, plaatselijke fooien, dranken.
Vrijblijvend is er een annuleringsverzekering mogelijk voor 70 euro, een reis- en annuleringsverzekering aan 84 euro.

HELAAS IS DEZE REIS REEDS VOLZET.

Programma

Dag 1
Transfer per bus (bus vertrekt om 06.45 uur aan het cultureel centrum Dommelhof te Neerpelt ! ) naar de luchthaven van Zaventem voor een vlucht met Brussels airlines met vertrek om 10.45 uur en aankomst in Milaan om 12.20 uur. De lunch is voorzien in Milaan. Nadien brengen we een kort bezoek aan het centrum van Milaan en dan volgt de transfer naar Arenzano gelegen tussen Savona en Genua. Verblijf en avondeten in Grand Hotel Arenzano **** (gelegen aan de kust)
Ligurië

Dag 2
Na het ontbijt bezoeken we Genua met een plaatselijke Nederlandstalige gids en maken kennis met deze vrij grote havenstad. De lunch is voorzien in Genua. Verblijf en avondeten in Arenzano.

Dag 3
Na het ontbijt staat de Bloemenriviera op het programma. We volgen de kustlijn tot in Dolceacqua een “kuntenaars-dorpje”. Op de heenreis stoppen we in Cervo en wandelen er door één van de mooiste dorpjes aan de Ligurische kust. We Lunchen in Ristorante Rio del Mulino en bezoeken tijdens de terugrit nog San Remo de grootste stad aan de Riviera. Verblijf en avondeten in Arenzano.
Liguri¨´

Dag 4
Na het ontbijt vertrekken we uit Arenzano naar het 60 km zuidelijker gelegen Santa Margherita. We bezoeken uiteraard dit stadje, lunchen er en maken er een boottocht naar het mondaine Portofino. Na de boottocht rijden we nog 100 km verder naar het zuiden, naar Portovenere dat onze verblijfplaats wordt voor de volgende dagen. Verblijf en avondeten in Hotel Royal Sporting **** te Portovenere.
Liguri¨´

Dag 5
Na het ontbijt nemen we de boot voor een bezoek aan de Cinque Terre. Het zijn vijf schilderachtige vissersdorpjes. Hun namen klinken als muziek: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al mare, met hun veelkleurige huisjes, terwijl tientallen meters lager de Middellandse Zee op de rotsen inbeukt. Het zijn steden die eeuwenlang enkel per boot of steile muilezelpaden te bereiken waren. De boot heeft het “hop on, hop of” systeem. Deze dag is er geen lunch voorzien daar men de tijd die men wil verblijven in een van die dorpjes zelf naar eigen wens kan invullen. De dorpjes bieden meer dan voldoende mogelijkheden om iets te nuttigen. Verblijf en avondeten in Hotel Royal Sporting te Portovenere.
Ligurië

Dag 6
Na het ontbijt verlaten we even de Regio Ligurië en gaan naar Toscanië om twee historische steden te bezoeken. Eerst Pisa, waar op het Piazza dei Miracoli de drie wonderen bijeen staan : de doopkapel, Dom en de toren. De lunch is voorzien in Pisa. Na de lunch brengen we een bezoek aan het historisch stadje Lucca. Zowel in Pisa als in Lucca is er een plaatselijke Nederlandstalige gids voor ons gezelschap.Verblijf en avondeten in Portovenere.
Liguri¨´    Liguri¨´

Dag 7
Na het ontbijt is er een vrije dag in Portovenere om te bekomen van de inspanningen van de vorige dagen. Het stadje ligt op het puntje van een schiereiland aan de Golf di Poëti en combineert alles wat de regio te bieden heeft : typisch gekleurde huizenblokken, een haventje met luxueuse jachten, een poëtisch kerkje … Portovenere, bekend als het zesde dorpje van de 5 Terre is volgens velen het mooiste van allemaal. Een lunch is deze dag niet inbegrepen. Verblijf en avondeten in Hotel Royal Sporting.


Dag 8
We hebben alle tijd voor een rustig ontbijt. Nadien volgt de transfer naar de luchthaven van Pisa voor de vlucht van 14.50 uur met Transavia naar Amsterdam met aankomt daar om 16.55 uur en waar de bus ons opwacht voor de terugrit naar Neerpelt. Op de luchthaven van Pisa kan men een kleinigheid kopen voor lunch.