Cilento Cilento, genieten van locale lekkernijen: mozzarella van buffelmelk, limoncello, wijn en witte vijgen...
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento

Onbekend maar niet onbemind...

Omschrijving

Deze streek, 100 km ten zuiden van Napels, is voor het grootste gedeelte een beschermd natuurpark. Het is een regio die nog vrij onbekend is door buitenlandse toeristen. Voornamelijk Italianen uit het zuiden (Sicilië, Calabrië) gaan er op vakantie.
De voornaamste trekpleister is Paestum met zijn beroemde Griekse tempels. Cilento biedt echter ook een prachtige natuur, een azuurblauwe zee, kleine dorpjes (borghi) en eno-gastronomie (plaatselijke producten en traditionele gerechten). Als beschermd nationaal park zijn de hotels verplicht er kleinschalig te werken.
We zijn erin geslaagd om in het 4**** hotel Palazzo Dogana Resort in Agropoli, en gelegen aan de zee, alle 19 dubbelkamers voor onze groep te reserveren (de max. capaciteit van het hotel. Uiteraard staat Paestum op ons programma en de andere uitstappen brengen ons naar de onbekende borghi. Natuurlijk gaan we ook de streekproducten proeven: mozzarella van buffelmelk, limoncello, wijn en witte vijgen.

Details

Datum: 13 - 20 mei 2020
Prijs: Euro: 1.290,- p.p. op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.
Toeslag eenpersoons kamer: Euro 350,-.
Inbegrepen: - Transfer per bus naar Schiphol / Amsterdam H/T
- Vluchten met Transavia naar Napels H/T
- Verblijf in halfpension in hotel Palazzo Dogana Resort
- Lunches op dag 2,3,4,5 en 6
- Alle lunches en avondeten inclusief water en wijn
- Ter plaatse vervoer met een lokale autocar uitsluitend voor onze groep
- Proeverijen: mozzarella , limoncello, wijn en vijgen
- Gids (Engels of Duitstalig)
- Inkomprijzen
Niet inbegrepen: - Persoonlijke uitgaven en lunch op dag 7.
- Annulatieverzekering. U kunt deze bij ons afsluiten voor Euro 60,- p.p.


HELAAS IS DEZE REIS REEDS VOLZET.

Programma

13 mei:
Vertrek om 08.15 uur aan het cultureel centrum Dommelhof te Pelt (Neerpelt) voor een transfer per bus naar de luchthaven, Amsterdam/Schiphol voor een vlucht met Transavia. Amsterdam 13.10 uur - Napels 15.30 uur. Transfer per bus naar Hotel Palazzo Dogana in Agropoli: 7 overnachtingen in half pension.

14 mei:
Slechts 20 minuten rijden, ligt ten zuiden van Agropoli aan de kust en in het nationaal park van Cilento het plaatsje Castellabata. Gelegen op 287 m hoogte is het één van “borghi più belli d’ Italia “ (mooiste dorpjes van het land) We bezoeken deze borgo en eveneens Marina di Castelllabate het haventje van dit dorp waar we ook gaan lunchen.
In de namiddag brengen we nog een bezoek aan het archeologisch park Velia, de voormalige havenstad Helia van Magna Grecia (Groot Griekenland). Na bijzonder lang vergeten te zijn werden de resten van deze stad teruggevonden midden vorige eeuw. Terugkeer naar ons hotel en avondeten.
Cilento Cilento

15 mei:
Vandaag bezoeken we de wereldberoemde Griekse tempels van Paestum. Nadien staat een bezoek aan een buffelfarm op het programma met een rondleiding, degustatie van de echte mozzarella van buffelmelk en een lunch. Nadien maken we nog kennis met de havenstad Salerno en sluiten er af met een limoncello proeverij. Terugkeer naar ons hotel en avondeten.
Cilento

16 mei:
We beginnen met een rit van 80 km daar we in de voormiddag de grotten van Pertosa, gelegen in Auletta gaan bezoeken. Deze spectaculaire grotten zijn de enige waar men een boottocht kan maken op een onderaardse rivier. Dan doorreis naar Padula, 50 km verder waar we lunchen. In Padula staat het Certosa ( klooster) op ons programma. Het op één na grootste kloostercomplex in Italië, staatsmonument en nu ook Unesco werelderfgoed. Na het Certosa een bezoek aan het schilderachtige stadje Padula. Terug naar ons hotel voor het avondeten.
Cilento

17 mei:
Op 45 km van Agropoli ligt het stadje Aquara ook een beroemde borgo van Griekse oorsprong. Aquara ligt ongeveer 500 meter boven zeeniveau, bereikt een maximale hoogte van 770 meter (Aquara's Tempa), met uitzicht op de vallei van de hitte, terwijl daarachter de Alburni bergen staan. Aquara is bekend als centrum van de eno-gastronomie. Er staat dus een pizza lunch op de menu: de “pizza Cilentana” (uiteindelijk zijn we in de regio van de pizza) inclusief een antipasto en wijn/water (zoals gewoonlijk). Na de lunch stoppen we nog bij een wijnbedrijf voor bezoek en een degustatie uiteraard. Terug naar hotel voor avondeten.
Cilento

18 mei:
Vandaag staat het dorpje Ceraso, strategisch gelegen aan zee, op het programma. De lunch is deze keer voorzien in een agriturismo (La Pertosa). Nadien verblijven we nog in de plaatsjes Torchiara en Prignano het centrum van de witte vijgen (met proeverij).
Cilento

19 mei:
Een vrije dag om onze “thuishaven” Agropoli eens te verkennen met vrije lunch. Het stadje biedt mogelijkheden: restaurantjes, wandelen, of eens niets doen. Avondeten in het hotel.

20 mei:
We hebben nog voldoende tijd om rustig te ontbijten. Transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht van 16.15 uur met aankomst in Amsterdam om 18.55 uur. De bus staat klaar om ons naar Pelt te brengen.