Calabrie Calabrië een reis door de 'voet'...
Calabrie
Calabrie
Calabrie

Calabrië

het best bewaarde geheim van Italië...

Omschrijving

Een reis door de 'voet' en het best bewaarde geheim van Italië. Door een mooi landschap, zowel langs de kust als in de bergen. Zwemmen aan de Tyrrheense kust in het westen: een van de mooiste kusten van Italië, met prachtige stranden genesteld in baaien. Cruisen door een groene streek met middeleeuwse stadjes en karakteristieke dorpjes en genieten van een overvloed aan geschiedenis, kunst en cultuur.

Details

Datum: 5 Juni tot en met 12 Juni 2018.
Prijs: Euro: 1.190,- op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.
Toeslag eenpersoons kamer: Euro 298,-.
Inbegrepen: - Bustransfer Neerpelt – Zaventem Heen/Terug.
- Vlucht met Alitalia: 5 juni:
   Brussel 11.25 uur – Rome Fumicino 13.30 uur
   Rome 14.35 uur – Lamezia Terme 15.45 uur
- Terugvlucht 12 juni:
   Lamezia Terme 12.20 uur – Rome Fumicino 13.30 uur
   Rome 15.20 uur – Brussel 17.35 uur.
- Verblijf in halfpension in Ipomea Club**** te Capo Vaticano.
- De lunches op dag 2, 3, 4, en 5.
   Bij alle lunches en ook bij het avondeten in hotel is wijn/water inbegrepen.
- Boottocht naar de Eolische eilanden.
- Alle uitstappen en ter plaatse vervoer met een locale autocar uitsluitend voor onze groep.
- Alle inkomprijzen!
- Nederlandstalige gids.
Niet inbegrepen: Lunch dag 6 en 7. Persoonlijke uitgaven.
  Vrijblijvend is een annuleringsverzekering mogelijk aan 60 euro (reis- + annuleringsverzekering aan 75 euro)

HELAAS IS DEZE REIS REEDS VOLZET.

Programma

Dinsdag 5 juni:
Transfer per bus – vertrek om 07.30 uur aan het cultureel centrum Dommelhof te Neerpelt – naar de luchthaven van Zaventem. Vlucht met Alitalia: vertrek 11.25 uur en aankomst in Lamezia Terme (via Rome: Fumicino) om 15.45 uur. Transfer naar het hotel. We verblijven deze rondreis in één hotel IPOMEA CLUB**** in Capo Vaticano. Avondeten in het hotel.
Calabrie

Woensdag 6 juni:
Deze dag bezoeken we Tropea, een pittoresk plaatsje, hoog gelegen op een berg. Tropea is beroemd om zijn rode uien en het meest gefotografeerde plekje van Calabria, het heiligdom van Santa Maria dell’isola (foto). De lunch is voorzien in de omgeving van Tropea en op de terugweg houden we ook halt in Capo Vaticano onze verblijfplaats.
Calabrie

Donderdag 7 juni:
Na het ontbijt op weg naar Gerace doorheen het binnenland naar dit dorpje – een arendsnest- gelegen aan de oostkust op 500 m. hoogte is dit een van de mooiste “Borghi” van Italië, nr.7 op de lijst van de mooiste dorpjes. Lunch is voorzien nabij Gerace.
Calabrie

Vrijdag 8 juni:
Een rustige uitstap naar het mooi gelegen plaatsje Pizzo (foto). Het dorpje is vooral beroemd om zijn “Tartuffo di Pizzo” een grote bal ijs met een hart van gesmolten chocolade. Uiteraard is ook hier de lunch voorzien.
Calabrië

Zaterdag 9 juni:
Een bijzondere dag. Naar Reggio di Calabria de grootste stad van de regio, gelegen op de punt van de laars met zicht op Sicilië. Beroemd om zijn prachtig archeologisch museum en vooral bekend om de 2 schitterende bronzen beelden van Griekse krijgers de “Bronze di Riace”, in zee gevonden in 1972.
Na de lunch staat een bezoek aan het plaatsje Scilla op het programma, gelegen aan de straat van Messina aan de Costa Viola of de paarse kust. Pittoresk is de visserswijk, de straatjes ZIJN er smal en de kleurrijke huisjes staan er trapsgewijze rond de haven.
Calabrie Calabrie

Zondag 10 juni:
Deze zondag is een boottocht gepland naar de Eolische eilanden, -gelegen ten noorden van Sicilië. Vanuit de haven van Tropea varen we naar de eilanden Vulcano, Lipari en Stromboli.
Bij de drie eilanden wordt er een stop gemaakt. In Vulcano zijn thermale bronnen met warm zwavelhoudend water (zwemkleding kan dus mee indien gewenst). Lipari is het grootste eiland en daar kan je iets eten (vrije lunch, heel veel mogelijkheden). Het vulkaaneiland Stromboli, met zwart lavastrand, is de laatste halte alvorens terug te varen naar de haven van Tropea, waar de bus ons opwacht voor de transfer naar het hotel.
Calabrie Calabrie

Maandag 11 juni:
Een vrije dag om uit te rusten of gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel : zwembad, privéstrand Tijdens ons verblijf is per kamer 1 strandset voorzien (1 ligbed + 1 strandstoel + 1 parasol). De lunch is vrij maar hotel en “dorpje” bieden vele mogelijkheden (heerlijke (vis)restaurantjes)
Calabrie

Dinsdag 12 juni:
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Vlucht van 12.20 uur via Rome (fumicino) en aankomst in Brussel om 17.35 uur. Transfer naar Neerpelt.