Cuba Havanna Auschwitz, Krakau en Berlijn verschillende werelden...
Berlijn Auschwitz
Berlijn Auschwitz
Berlijn Auschwitz
Berlijn Auschwitz

Auschwitz, Krakau en Berlijn

verschillende werelden...

Omschrijving

Het museum Auschwitz 1 en 2 moet je gewoon bezocht hebben om onze recente geschiedenis beter te begrijpen.
We combineren deze pakkende locatie met een bezoek aan Krakau en nadien rijden we verder naar het bruisende Berlijn.

Totaal verschillend maar toch is er een historisch verband tussen deze steden en geografisch gezien is het een ideale combinatie als men de verplaatsing met de autocar doet!

Uiteraard hebben we overal Nederlandstalige gidsen.

Details

Datum: 11 tot 16 Augustus 2018.
Prijs: Euro 542,- p.p. op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.
Toeslag eenpersoonskamer: Euro 105,-.
Annulatieverzekering: Euro 27,- p.p.
Inbegrepen: - De autocar reis vanaf Overpelt/Neerpelt.
- Overnachtingen in de genoemde hotels op basis van kamer en ontbijt.
- Avondmalen op dag 1, 2 en 5.
- Toegangsgelden tot musea.
- Oortjes.
Niet inbegrepen: - De lunches.
- Drank aan tafel.
- Reis en/of annuleringsverzekering.

Ja, ik wil mee! Contacteer mij...

Programma

11 Augustus:
In de vroege ochtend vertrekken we via Dortmund – Kassel – Leipzich – Dresden – Bautzen (grensovergang) – Wroclaw –Katowice naar Auschwitz waar we in hotel Galicja***(*) verblijven. Er zijn uiteraard regelmatig stops onderweg met voldoende tijd voor een vrije lunch. Het avondmaal is voorzien tegen 20 uur in het hotel zelf. Afhankelijk van de aankomsttijd zullen we inchecken voor of na het avondeten. De bar is nog open.
hotel Galicja Oswieciem

12 Augustus:
na het ontbijt bezoeken we onder leiding van een Nederlandstalige gids het museum Auschwitz in de voormiddag. Vrij middagmaal in de buurt van het museum. Na de middagpauze bezoeken we Birkenau. Avondeten nemen we weer in het hotel.
Auschwitz

13 Augustus:
Na het ontbijt rijden we naar Krakau waar een Nederlandstalige gids op ons wacht voor de stadsverkennende wandeling tot 13.30. Vrij middagmaal in het centrum. We verzamelen rond 19 uur op het centrale plein om gezamenlijk het avondmaal te nemen in het centrum. Rond 22h rijden we terug naar het hotel.
Krakau

14 Augustus:
Na het ontbijt en het uitchecken rijden we richting Berlijn waar we rond 16 h zullen aankomen. Onderweg hebben we tijd voor een vrije lunch. Met een plaatselijke Nederlandstalige gids doen we een eerste stadsverkenning tevoet in de omgeving van het Reichstag gebouw. We eindigen onze rondleiding deze avond in een omgeving waar verschillende restaurantjes zijn om een vrij avondmaal te nemen. Met de autocar verder naar ons hotel**** aan de rand van de stad.
Berlijn     Berlijn

15 Augustus:
na het ontbijt vertrekken we met onze gids en met de autocar naar die plaatsen van Berlijn die we dag 4 tevoet niet konden bereiken. Vrij middagmaal en vrije namiddag in Berlijn. Om 18h30 verzamelen we om samen naar het hotel te rijden voor het afscheidsavondmaal.
Berlijn     Berlijn

16 Augustus:
Na het ontbijt vertrekken we naar Potsdam waar we een wandeling van een uurtje maken in de tuinen van Sans-Souci. Vertrek richting België met nog een vrij middagmaal onderweg.
Potsdam